You Are King Me! klaar

Beetje late post, maar de video voor en van King Me’s “Red Eyes” is klaar! Daarmee is het project You Are King Me! afgerond.

Alhoewel, er zijn nog wat prijswinnaars die als beloning voor hun inzending bijvoorbeeld een huiskamerconcert kunnen verwachten, maar daar gaat de band (King Me dus) over. Het liep niet storm met inzendingen trouwens, maar iedereen die de moeite nam wordt vanaf deze plek natuurlijk wel bedankt.

Het resultaat vind je hieronder. Ik ben zelf tevreden, de band gelukkig ook. Het was een beetje een stap-voor-stap actie waarbij we na het eerste gesprek in december een vaag idee hadden dat gaandeweg concreet werd. Ik hou van die manier van werken. Beide partijen houden van een wat abstractere benadering van het fenomeen muziekvideo, dus wat dat betreft klikte het. Ook in de low budget-DIY-aanpak vinden we elkaar trouwens, al had ik ook best willen werken met een leuk budgetje en wat meer montagetijd.

Ik moet bekennen dat ik weinig ervaring heb met clips maken. Da’s toch weer wat anders dan repo’s en items. Maar het smaakt naar meer!

Dank gaat uit naar Erik Miedema, die de danseres filmde, en naar Bram van Vera, die het licht deed. Vera wordt meteen ook bedankt voor het gebruik van de zaal. Zelf schoot ik de beelden van de band in Het Viadukt in Groningen. Leuk weetje: de Martinitoren die ergens opduikt werd gefilmd door Ron Jans.

Speciale dank gaat uit naar Heleen van Gigch. Heleen is professioneel danser bij Noord Nederlandse Dans (voorheen Galili). Het was fijn monteren met haar een week lang bewegend op m’n scherm. En ook Mattnh wil ik nog even noemen. Thx buddy!

De plaat “Them Brawlers” krijgt intussen mooie recensies, hier is de site van de band: King Me

En dit is de video voor “Red Eyes”:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s