Vincent Moon filmt Mogwai

Ik stak al eerder de loftrompet uit over filmmaker Vincent Moon, in een blog over hEALTH. Op de Vimeo-pagina van deze Fransman zijn vele voorbeelden van mooie staaltjes camera en montage te vinden. Prachtig hoe hij bands soms in één lange take weet te vatten. Moon heeft een goede timing en maakt van elk kader iets moois. Voeg daar een fraaie kleurbewerking aan toe, en je krijgt ware eyecandy.

Bovendien ontdek je ook nog eens prachtige muziek. De filmpjes van Moon staan ook allemaal op de site Le Blogotheque. Daar zien we een hele waslijst aan mooie namen. Bon Iver, Tinariwen, Arcade Fire of The National staan er allemaal tussen. En zowaar ook filmpjes van The Ex en De Kift. Allemaal gepakt in spannende settings en verrassende locaties. Moon maakt onder de noemer The Take-Away Shows repo’s van bands voor Le Blogotheqeu. Dat zijn een soort fieldrecordings, waarbij de bands lopend over straat of zittend in een grote stad akoestisch spelen. (Meer over Moon: Wiki.)

Een groot recent project van Moon is een concertregistratie van de Schotse hard-zacht geluidsterroristen Mogwai. “Burning” is een paar weken geleden in première gegaan in Amerika. Moon werkte daarbij samen met een andere filmmaker, Nathanaël Le Scouarnec. Ook diens producties mogen er zijn. De trailer ziet er alvast geweldig uit!

En dit is een stukje uit “Burning”, getiteld “Jim Morrison”:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s